POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 17. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.284 klicev. Med 537 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 89 prometnih nesreč, 62 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 68 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 17 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 2 nesrečah huje telesno poškodovani, v 2 prometnih nesrečah pa je izgubila življenje vsaj ena oseba.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 3 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa niso pridržali nobenega voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 44 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 27 tatvin, 13 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 grožnje, 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo, 1 drzno tatvino ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 230 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 199 na območju PU Novo mesto, 31 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (118), Maroka (42), Bangladeša (28).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.