POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 18. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.558 klicev. Med 633 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 134 prometnih nesreč, 52 kršitev javnega reda in miru ter 88 kaznivih dejanj.

V 116 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 18 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozila.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 35 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 36 tatvin, po 16 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 4 kazniva dejanja povzročitve telesnih poškodb in nasilje v družini, 3 ponarejanja denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, drzna tatvina in preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 195 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 110 na območju PU Novo mesto, 84 na območju PU Koper in 1 na območju PU Kranj. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (96), Pakistana (29) in Maroka (21).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.