Policija poročilo

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1209 klicev. Med 517 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 92 prometnih nesreč, 56 kršitev javnega reda in miru ter 81 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti sta se zgodili 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami ter 6 nesreč z lažjimi. V preostalih 84 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 15 vozil. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 2 voznika, in sicer na območju policijskih uprav Celje in Kranj.

Na področju javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijske uprave Ljubljana.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 36 tatvin, 15 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, po 4 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnje, po 3 ponarejanja listin in nasilja v družini, po 2 ponarejanji denarja in povzročitvi telesnih poškodb ter 1 preprečitev uradnega dejanja. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju policijskih uprav Celje, Koper in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bil obravnavan 1 državljan Hrvaške zaradi nezakonitega prehoda državne meje na območju PU Novo mesto.