POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 2. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.526 klicev. Med 598 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 116 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 83 kaznivih dejanj.

V 99 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 so bili huje, v 14 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 50 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 35 tatvin ter po 20 vlomov in poškodovanj tuje stvari, po 2 grožnji in povzročitvi telesne poškodbe ter kaznivo dejanje nasilje v družini, ponarejanje denarja, ponarejanje listin in poskus uboja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 54 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 38 na območju PU Novo mesto, 12 na območju PU Koper, 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (36), Bangladeša (6), Kosova (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.