Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije “113” sprejeli 1153 klicev. Med 441 interventnimi klici, na podlagi katerih so policisti posredovali, je bilo 19 dogodkov takih, ki so terjali nujno ukrepanje. Med drugim so obravnavali tudi 64 prometnih nesreč, 76 kršitev javnega reda in miru, ter 68 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 60 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov so zasegli 7 vozil in sicer 3 na območju Policijske uprave Ljubljana, 2 vozili na območju Policijske uprave Novo mesto, ter po 1 vozilo na območju policijskih uprav Maribor in Koper.

Javni red in mir je bil kršen v 38 primerih na javnih krajih, ter 38-krat v zasebnih prostorih. Pridržali so 5 kršiteljev na območju policijskih uprav Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj in Koper.

Zaradi zaščite žrtev nasilja v družini so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, 13 vlomov, 1 rop, 23 poškodovanj tuje stvari, 2 nasilji v družini, 3 grožnje, 1 povzročitev telesnih poškodb, 1 ponarejanje listin, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovednimi drogami, 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 18 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 18 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bangladeša (8), Afganistana (6) in Pakistana (3).