POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 5. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.312 klicev. Med 480 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 81 prometnih nesreč, 63 kršitev javnega reda in miru ter 58 kaznivih dejanj.

V 61 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 16 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 4 nesrečah pa huje telesno poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 5 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 46 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 1 kršitelja, ki je kljub opozorilu nadaljeval s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 tatvin, 16 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 1 drzno tatvino, ter 1 preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 46 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 28 na območju PU Novo mesto, 16 na območju PU Koper in 2 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Kube (13), Burundija (12) in Afganistana (9).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.