Jelka Godec: “Širitev ministrskih mest je nesmisel!”

Predsednik republike Borut Pahor je danes začel posvetovanja z vodji poslanskih skupin ter s predstavnikoma narodnih skupnosti o izboru kandidata za predsednika vlade.

Jelka Godec: “Širjenje ministrstev, le povečuje javno upravo!

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je po posvetu s predsednikom republike stopila pred kamere. Kot je pojasnila, pogovori s Pahorjem niso tekli zgolj o imenovanju prihodnjega mandatarja, temveč tudi o imenovanju predsednika računskega sodišča in viceguvernerja. Dodala je, da jo je Pahor obvestil, da je verjetni bodoči predsednik vlade Golob dostavil tudi podpise 53 poslancev, kar pomeni, da ima večino v državnem zboru. “Glede na mandate v državnem zboru smo to tudi pričakovali, bi pa na tem mestu dejala, da sedanja vlada, ki je v odhajanju, je s svojim delom in številom ministrstev, ki jih ima, kljub covid krizi uspela doseči to, da imamo rekordno gospodarsko rast, najnižjo brezposelnost v državi, da smo po oceni OECD drugi po gospodarskem izhodu iz covid krize, da smo peti na svetu po varnosti v državi in še marsikaj,” je naštevala Godec. Piše portal N1.

Dotaknila se je tudi širjenja števila ministrstev, ki ga ima v načrtu prihodnja koalicija, ter dodala, da se jim v stranki SDS to zdi velik nesmisel. Bodoči vladi tako predlagajo, da se posluži racionalizacije pri širitvi ministrskih mest, saj da to ne bo prispevalo k “nadaljevanju trenda, ki ga je vzpostavila sedanja vlada”. Širjenje ministrstev, le povečuje javno upravo, finančna sredstva sredstva in ne bo pripomoglo k vitki državi. 

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.