POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 23. 7. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bilo na interventno številko Policije »113« sprejetih 1427 klicev. Med 563 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 85 prometnih nesreč, 59 kršitev javnega reda in miru ter 73 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 1 nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 13 nesreč z lažjimi. V preostalih 70 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so voznikom zasegli 11 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 42 intervenciji na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje na območju PU Ljubljana in Maribor.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 32 tatvin, po 10 vlomov in poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesnih poškodb, 5 groženj, 4 nasilja v družini, po 2 ropa in ponarejanji listin ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in ponarejanje denarja. Da so zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam na območju PU Celje in Maribor izrekli prepoved približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 23 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 19 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (19), Irana (2), Nemčije (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.