Policija poročilo

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1000 klicev. Med 375 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 36 prometnih nesreč, 64 kršitev javnega reda in miru ter 53 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 17 tatvin, 15 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji nasilje v družini, grožnja in ponarejanje listin ter 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 38 intervencij na javnem kraju in 26 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju policijskih uprav Maribor in Celje.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama, na območju policijskih uprav Ljubljana in Novo mesto, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozila, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali voznika na območju policijske uprave Novo mesto.

V 33 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 3 nesrečah pa so bili udeleženci lažje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 9 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 7 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Bosne in Hercegovine (4), Kosova (2) in Turčije (2).