POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 24. 9. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so policisti na interventno številko policije 113 sprejeli 1.421 klicev. Med 545 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 125 prometnih nesreč, 67 kršitev javnega reda in miru ter 64 kaznivih dejanj.

V prometni nesreči na območju PU Ljubljana je umrl kolesar. V 106 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 3 so bili huje, v 15 nesrečah pa lažje poškodovani. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 57 intervencij na javnih krajih in 10 v zasebnih prostorih. Pridržali so 4 kršitelje, izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 29 tatvin, 12 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 5 groženj, 4 povzročitve telesne poškodbe, 2 kazniva dejanja nasilja v družini in rop.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 23 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 11 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor, 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (6), Afganistana (5), Malija (4).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.