Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24. urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1366 klicev.

Med 499 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 78 prometnih nesreč, 60 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 71 prometnih nesreč s premoženjsko škodo in 6 prometnih nesreč z lahko ter 1 s hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 13 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 44 intervencij na javnem kraju in 16 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 2 kršitelja na območju Policijske uprave Ljubljana.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 30 tatvin, 18 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 5 kaznivih dejanj nasilja v družini, 5 groženj, 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, 2 ponarejanji listin, ter po 1 kazniva dejanja povzročitve telesne poškodbe in ponarejanja denarja.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so izrekli prepoved približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Murska Sobota in Koper.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 17 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 12 na območju PU Murska Sobota, 3 na območju PU Maribor in 2 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (5), Iraka (4) in Irana (2).