karl erjavec desus
kARL eRJAVEC slika: fotomontaža, družbeno omrežje

Erjavcu se ni zgodila stranka. Zato pa je moral požreti svojo nadutost in priznati, da ge v tej državi res nihče več ne jemlje resno.

Erjavec se je poslancem zasmilil?

Groženj o izstopu poslancev Erjavec ni uspel realizirati, saj bi se mu zgodila stranka. Biti predsednik neparlamentarne stranke pa za Erjavca ni opcija. DeSUS je zdaj uradno tako imenovana “zmerna opozicija”, pri čemer bodo poslanci DeSUS-a Janševo vlado podpirali pri tistih ukrepih, ki pomenijo uresničevanje programa te stranke ter koristijo upokojencem. Po informacijah portala Požareport, naj bi se poslanci DeSUS-a ob interpelacijah posameznih ministrov Janševe vlade pri glasovanjih praviloma vzdržali.

Najbolj Erjavca bode v oči dejstvo, da DESUS ne bo član KUL-a, a na koncu je bil dosežen sporazum, da tudi z vlado ne bodo podpisali sodelovanja, jo bodo pa podpirali pri njenem delu, še posebej takrat, ko bo to dobro za stranko in posebej upokojence.

Sicer pa je bila to, da se je Erjavec moral potuhniti le dobra volja poslancev DeSUS-a, ker bi drugače ostal brez stranke.

PM