POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 26. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.313 klicev. Med 555 interventnimi dogodki so med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 77 kaznivih dejanj.

V 127 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 8 voznikom zasegli vozilo.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju, 17 pa v zasebnih prostorih. 5 kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 16 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, po 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, ponarejanji denarja, preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo in grožnji ter po 1 ponarejanje listin, rop in nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 32 oseb in sicer 20 na območju PU Koper, 7 na območju PU Novo mesto, po 2 na območju PU Ljubljana in Celje ter 1 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ, po 7 državljanov Kube, Nepala in Turčije.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.