POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 25. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.117 klicev. Med 442 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 76 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 48 kaznivih dejanj.

V 69 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 6 nesrečah so bili udeleženci lažje telesno poškodovani, 1 oseba je v prometni nesreči umrla. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo in zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 33 intervencij na javnem kraju, 21 pa v zasebnih prostorih. 2 kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 3 osebam izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 15 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 2 nasilji v družini ter po 1 drzno tatvino, ugrabitev, preprečitev uradnega dejanja oz. napad na pooblaščeno osebo in grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 48 oseb, 36 na območju PU Koper, 6 na območju PU Novo mesto, 4 na območju PU Celje in 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Afganistana (23), Bangladeša (7) in Konga (6).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.