..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 28. 1. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.364 klicev. Med 564 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 144 prometnih nesreč, 65 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

V 135 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 9 nesrečah so bili udeleženci lažje poškodovani. V nobeni nesreči ni bilo težje poškodovanih udeležencev, nobena oseba ni izgubila življenja.
Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 9 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 39 intervencij na javnem kraju, 26 pa v zasebnih prostorih.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 34 tatvin, 8 vlomov, 7 poškodovanj tuje stvari, 5 nasilij v družini, 4 povzročitve telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje listin, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 ponarejanje denarja ter 1 grožnjo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 36 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 21 na območju PU Novo mesto, 14 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (12), Bolivije (5), Kube (5).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
62%
3.6km/h
0%
13°C
14°
10°
12°
Thu
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.