POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 29. 7. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 1575 klicev.

Med 697 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 161 prometnih nesreč, 86 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 141 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 17 z lahko telesno poškodbo in 3 prometne nesreče s hudo telesno poškodbo.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali 1 voznika motornega kolesa na območju Policijske uprave Koper.

Prav tako so zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov zasegli 17 vozil.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 69 intervencij na javnem kraju in 17 v zasebnih prostorih ter pri tem pridržali 4 kršitelje na območju Policijskih uprav Ljubljana in Koper.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 50 tatvin, 24 vlomov, 14 poškodovanj tuje stvari, 3 nasilja v družini, 2 ponarejanji denarja, 1 povzročitev telesnih poškodb, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in 1 grožnjo.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 4 osebam na območju Policijskih uprav Maribor, Celje in Kranj.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 141 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 130 na območju PU Novo mesto, 9 na območju PU Koper, 1 na območju PU Ljubljana in 1 na območju PU Maribor.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.