POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 3. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 851 klicev. Med 322 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 50 prometnih nesreč, 47 kršitev javnega reda in miru ter 40 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili po 11 tatvin in poškodovanj tuje stvari, 9 vlomov, 4 nasilja v družini, 2 grožnji ter po 1 drzno tatvino, ponarejanje listine in povzročitev telesne poškodbe.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 28 intervencij na javnem kraju, 19 pa v zasebnih prostorih. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini,
so 3 osebam na območju policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V 47 prometnih nesrečah je nastala le materialna škoda, v 3 pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 4 voznikom zasegli vozilo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 10 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 8 na območju PU Koper in 2 na območju PU Novo mesto. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (10).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.