POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 30. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah so na interventno številko policije »113« sprejeli 1366 klicev. Med 528 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov so obravnavali 137 prometnih nesreč, 49 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti se je zgodilo 9 prometnih nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in 128 prometnih nesrečah v katerih je nastala materialna škoda.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov je bilo kršiteljem zaseženih 6 vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru so opravili 31 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja in izrekli so 1 ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji je bilo 25 tatvin, 23 vlomov, 8 poškodovanj tuje stvari, 3 primeri ponarejanja denarja, 3 KD nasilje v družini, 2 KD grožnje in 2 KD povezana z zlorabo drog.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 60 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 58 na območju PU Koper, 2 na območju PU Maribor.
Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (45), Turčije (4) in Bangladeš (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.