Razkrivamo kdo bo prevzel vodenje informativnega programa na RTV

TV, RTV SLO televiziji
slika: twitter

 

Programski svet RTV je z veliko večino potrdil spremembe produkcijsko-programskega načrta za leto 2022. Na seji je glasovalo 26 članov Programskega sveta, predlog je podprlo 17 svetnikov, pet jih je bilo proti, štirje pa so bili vzdržani.

Nova odgovorna urednica informativnega programa bo Jadranka Rebernik?

Informativni program bi po predlogu ustvaril približno 70 ur več programa kot letos. Precej bi skrčili vsebine na tretjem programu, občutno več pa bi jih bi bilo na drugem. Načrtujejo 15 novih informativnih oddaj, med katerimi se jih bo veliko nanašalo na državnozborske, predsedniške in lokalne volitve, ki bodo prihodnje leto. Na drugem programu je predviden nov informativni blok od 20. do 22. ure, rubrične oddaje, kot sta Točka preloma in Koda, prav tako pa poročila s področja zabavne kulture.

Na RTV pa imajo tudi že novo ime urednice informativnega programa, to naj bi bila Jadranka Rebernik, je v včerajšnji oddaji Tema Dneva na Nova24TV razkril Programski svetnik RTV Slavko Kmetič.

Kmetič: “Kljub obširni debati na Programskem svetu, je bila velika večina za sprejetje sprememb. To je velika zmaga tako za RTV kot za slovensko demokracijo.”

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
76%
1.5km/h
70%
-6°C
-5°
-6°
-5°
Mon
-4°
Tue
-3°
Wed
-3°
Thu
-2°
Fri

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA