POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 4. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V preteklih 24 urah je bil na interventno številko Policije »113« sprejetih 1217 klicev. Med 474 interventnimi klici, ki so zahtevali posredovanje policistov, je bilo med drugim prijavljenih tudi 93 prometnih nesreč, 43 kršitev javnega reda in miru ter 101 kaznivo dejanje.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s hudimi telesnimi poškodbami in 10 nesreč z lažjimi. V preostalih 82 nesrečah je nastala le premoženjska škoda. Zaradi hujšega prekrška v cestnem prometu so zasegli 14 vozil. Pridržali niso nobenega voznika.

Na področju javnega reda in miru so opravili 25 intervenciji na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 2 kršitelja na območju PU Celje in Nova Gorica.

Pri kaznivih dejanjih so zabeležili 38 poškodovanj tuje stvari, 31 tatvin, 16 vlomov, po 5 nasilij v družini in povzročitev telesnih poškodb, po 2 ponarejanji listin in ponarejanji denarja ter po 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami in grožnjo. Da so zavarovali žrtve nasilja v družini so 4 osebam na območju PU Celje in Murska Sobota izrekli ukrep prepovedi približevanja.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 20 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, 5 na območju PU Novo mesto in 3 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (8), Irana (6), Indije (3).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.