..
Obveščam Vas, da na naši spletni strani potekajo vzdrževalna dela, zato se vam že vnaprej opravičujemo za morebitne nevšečnosti. Hvala za razumevanje.

POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 4. 2. 2023

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.488 klicev. Med 627 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 162 prometnih nesreč, 57 kršitev javnega reda in miru ter 98 kaznivih dejanj.

V 149 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 nesreči huje telesno poškodovani, v 1 prometni nesreči pa so umrle 3 osebe. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 3 voznike.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 37 intervencij na javnem kraju, 20 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 2 osebama na območju PU Kranj in Ljubljana izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 49 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 16 vlomov, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 ponarejanja denarja, 3 nasilja v družini, 3 grožnje, 2 kaznivi dejanji v zvezi s prepovedanimi drogami ter 2 preprečitvi uradnega dejanja oz. napada na pooblaščeno osebo.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 99 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 65 na območju PU Novo mesto, 34 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Afganistana (20), Kube (20) in Maroka (14).

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
65%
1km/h
0%
11°C
14°
9°
11°
Fri
11°
Sat
7°
Sun
3°
Mon
1°
Tue

TWEET DNEVA

 

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.