POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 11. 2021

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1296 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 541 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 135 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 12 nesrečah so se udeleženci lahko telesno poškodovali, v eni nesreči pa je ena oseba umrla. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zasežena tri vozila.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 36 intervencij na javnih krajih in 18 v zasebnih prostorih. Pridržan je bil en kršitelj.

Med kaznivimi dejanji je bilo 31 tatvin, 10 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, štiri grožnje, tri nasilja v družini, dve ponarejanji listin, ponarejanji denarja in povzročitvi telesnih poškodb ter en rop in drzna tatvina. Ukrep prepoved približevanja je bil izrečen trem osebam.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer 27 na območju Policijske uprave Novo mesto, 5 na območju Policijske uprave Koper, 4 na območju Policijske uprave Maribor in 1 na območju Policijske uprave Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Pakistana (20), Afganistana (9) in Indije (3).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.