Policija poročilo

V zadnjih 24 urah je bilo na interventno številko policije 113 sprejetih 1292 klicev. Takojšnje intervencije je bilo deležnih 488 dogodkov, med katerimi je bilo tudi 81 prometnih nesreč, 53 kršitev javnega reda in miru ter 75 kaznivih dejanj.

V 70 prometnih nesrečah je nastala gmotna škoda, v 11 nesrečah pa so se udeleženci lahko telesno poškodovali. Zaradi kršitev cestno-prometnih predpisov je bil pridržan en voznik in zaseženih osem vozil.

Na področju kršitev javnega reda in miru je bilo opravljenih 36 intervencij na javnih krajih in 17 v zasebnih prostorih. Pridržani so bili trije kršitelji.

Med kaznivimi dejanji je bilo 28 tatvin, 15 vlomov in poškodovanj tuje stvari, sedem groženj, tri povzročitve telesnih poškodb in tri kazniva dejanja v povezavi s prepovedanimi drogami, dva ropa in eno ponarejanje listin ter ponarejanje denarja.

V zadnjih 24 urah sta bili obravnavani dve osebi zaradi nezakonitega prehoda državne meje, in sicer na območju Policijske uprave Novo mesto. Šlo je za državljana Afganistana.