POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 5. 2. 2024

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah so na interventno številko policije ,,113,, sprejeli 928 klicev.

Med 364 interventnimi dogodki, v katerih so posredovali, so med drugim obravnavali 47 prometnih nesreč, 31 kršitev javnega reda in miru ter 50 kaznivih dejanj.

Na področju prometne varnosti so obravnavali 36 prometnih nesreč s premoženjsko škodo, 8 z lahko telesno poškodbo in 3 z hudo telesno poškodbo.

Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil na območju Policijskih uprav Ljubljana, Celje in Nova Gorica.

Policisti so zaradi kršitev javnega reda in miru opravili 17 intervencij na javnem kraju in 14 v zasebnih prostorih, ter pri tem so pridržali 1 kršitelja na območju Policijske uprave Kranj.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 15 tatvin, 13 vlomov, 11 poškodovanj tuje stvari, 3 povzročitve telesnih poškodb, 3 nasilja v družini, 2 grožnji, 2 ropa in 1 preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so izrekli ukrep prepovedi približevanja 3 osebam na območju Policijske uprave Ljubljana.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 132 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško, in sicer 112 na območju PU Novo mesto, 10 na območju PU Maribor, 8 na območju PU Koper in 2 na območju PU Ljubljana. Med njimi so obravnavali največ državljanov Sirije (46), Afganistana (24) in Maroka (19).

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.