POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 6. 1. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije »113« sprejetih 1310 klicev. Med 495 interventnimi dogodki, so policisti med drugim obravnavali 102 prometni nesreči, 48 kršitev javnega reda in miru ter 65 kaznivih dejanj.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 24 tatvin, 16 poškodovanj tuje stvari, 11 vlomov, 5 groženj, po 3 kazniva dejanja ponarejanje denarja in povzročitev telesnih poškodb, 2 kaznivi dejanji nasilja v družini in 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so opravili 30 intervencij na javnem kraju in 18 v zasebnih prostorih. Pridržali so 3 kršitelje na območju policijskih uprav Ljubljana in Maribor.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi, na območju policijske uprave Celje, izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 13 voznikom zasegli vozila.

V 91 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 10 nesrečah so bili udeleženci lažje, v 1 prometni nesreči pa huje telesno poškodovani.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 27 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 12 na območju PU Koper, 11 na območju PU Novo mesto in 4 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali državljane Afganistana (21), Hrvaške (4) in Irana (2).

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.