POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 4. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.456 klicev. Med 598 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 137 prometnih nesreč, 54 kršitev javnega reda in miru ter 96 kaznivih dejanj.

V 122 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 11 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 huje telesno poškodovani, 1 oseba je v prometni nesreči izgubila življenje.

Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 6 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 1 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 36 intervencij na javnem kraju, 18 pa v zasebnih prostorih. 4 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini so 1 osebi izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 59 tatvin, 17 poškodovanj tuje stvari, 10 vlomov, 3 ponarejanja denarja, 3 grožnje, 1 rop, 1 drzno tatvino, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavanih 55 oseb, 23 na območju PU Murska Sobota, po 15 na območju PU Koper in Novo mesto ter 2 na območju PU Maribor. Med obravnavanimi tujci je bilo največ državljanov Indije (21), Afganistana (15) in Iraka (12).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA

   

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.