POLICIJA – Kratek statistični pregled dogajanj zadnjih 24 ur, 8. 5. 2022

Policija poročilo, slovenska policija

V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije ‘113’ zabeleženih 1.332 klicev. Med 513 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 98 prometnih nesreč, 79 kršitev javnega reda in miru ter 66 kaznivih dejanj.

V 89 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah so bili udeleženci lažje in v  2 huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali 2 voznika.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 45 intervencij na javnem kraju, 34 pa v zasebnih prostorih. 3 kršitelje, ki so kljub opozorilu nadaljevali  s prekrškom, so pridržali.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 19 tatvin, 18 vlomov, 16 poškodovanj tuje stvari, 4 povzročitve telesnih poškodb, 4 grožnje, 2 ropa, 2 nasilji v družini ter 1 ponarejanje listin.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 37 oseb zaradi nezakonitega prehoda državne meje in sicer 37 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ državljanov Iraka (14), Turčije (9) in Afganistana (8).

Skupaj za varnost. Vaša policija

Facebook
Twitter
LinkedIn

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Rezultati

Loading ... Loading ...

IZJAVA TEDNA

Ko govedo stopi v palačo, ne postane kralj, ampak palača postane štala. [Turški pregovor]

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.