Policija poročilo, slovenska policija

Policisti so v minulih 24 urah na interventno številko policije 113 sprejeli 1226 klicev. Posredovali so v 498 interventnih dogodkih. Med drugim so obravnavali 76 kaznivih dejanj, 53 kršitev javnega reda in miru ter 75 prometnih nesreč.

Med kaznivimi dejanji so obravnavali 28 tatvin, 13 vlomov, 12 poškodovanj tuje stvari, 6 groženj, po 3 kazniva dejanja v zvezi s prepovedanimi drogami, drzne tatvine in povzročitve telesne poškodbe, po 2 ropa, ponarejanja denarja in nasilja v družini, ter po 1 ponarejanje listin in preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so 40 krat intervenirali na javnih in 13 krat v zasebnih prostorih. V enem primeru so izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Na področju prometne varnosti se je zgodila 1 prometna nesreča s smrtnim izidom, 6 z lahkimi telesnimi poškodbami in 68 z materialno škodo. Zaradi hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil.

V zadnjih 24 urah so bili zaradi nezakonitega prehoda državne meje obravnavani 3 tujci in sicer 2 državljana Maroka in 1 Bosne in Hercegovine. 2 tujca so obravnavali na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor.