Policija pridržala Andreja Šiška, vodjo oborožene skupine Varda

slika: FB stran Slovenka TV

40 kriminalistov izvaja današnje izvajanje hišnih preiskav v zvezi s primerom “Šiško”. Kot poroča Žurnal24 je slovenska policija v preteklih dneh z vso resnostjo in v okviru razpoložljivih zakonskih pooblastil obravnavala primer, o katerem so bile objavljene fotografije in video posnetki na družbenih omrežjih.

Danes zjutraj so kriminalisti Policijske uprave Maribor in Generalne policijske uprave začeli z izvajanjem 5. hišnih preiskav v stanovanjskih objektih in vozilih. Na podlagi določil Zakona o kazenskem postopku so dvema osebama odvzeli prostost in odredili pridržanje. Med osebami je bi bil pridržan tudi Andrej Šiško, vodja zloglasne skupine Varda. 

Andreja Šiška so danes zjutraj pridržali zaradi ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve!

slika: FB profil Slovenka TV

slika: FB profil Slovenka TV

Kot poroča Večer, preiskovalna dejanja potekajo na območju policijskih uprav Maribor in Murska Sobota, namen pa je zbrati dokaze in zavarovati sledi kaznivih dejanj ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve, nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva in neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Kriminalisti so v preiskavi navedenih kaznivih dejanj ugotovili, da je bil določen del oseb, ki so bile preteklo soboto prisotne na zborovanju na območju Apač, s strani organizatorjev zaveden. Zato pozivajo vse osebe, ki bi karkoli vedele o tem dogodku, da se javijo na najbližji policijski postaji, pokličejo na 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.