Policija je razkrila podrobnosti današnjih hišnih preiskav v zadevi “Šiško”

Slika: FB profil Andreja Šiška

V preteklih dneh je bilo precej objav v zvezi z postrojem oborožene t.i. Štajerke varde v gozdovih blizu Apač. Slovenska policija je z vso resnostjo obravnavala te dogodke, ki so se pojavili v obliki slik in posnetkov na svetovnem spletu, pravijo na Generalni policijski upravi. Policija je takoj, ko so se pojavili posnetki, začela s preiskovanjem sumov kaznivih dejanj in preiskavo usmerjala proti več posameznikom.

Zborovanje je potekalo v okolici Apač, 1. septembra med 11. in 13. uro. Iz fotografij in videoposnetkov pa je bilo razvidno, da je eden od pripadnikov imel tudi orožje, t.i. jurišno puško, opazili pa so tudi nekaj hladnih orožij, npr. sekiro.

Slika: FB profil Slovenka TV

slika: FB stran Slovenka TV

Prvo osumljeni (šlo naj bi za Andreja Šiška) je pozival pripadnike k nasilni spremembi ustavne ureditve in strmoglavljenju državnega voditelja. Najvišja kazen za omenjena kazniva dejanja je do 15 let zapora. Drugi osumljenec (doma naj bi bil v okolici Murske Sobote), pa je ogrožal ustavno ureditev Slovenije, novačil in aktivno pomagal prvo osumljenemu priskrbeti osebe, ki bi prišle na omenjeno zborovanje.

Po oceni policije je bilo na postroju 58 posameznikov. Policija poziva vse, ki so se udeležili zbora, naj kontaktirajo policijo in podajo več informacij o razlogih za njihovo udeležbo in o samem dogajanju.

Sami posnetki, ki so bili objavljeni, kažejo, da so bile osebe zakrite in ni bilo možno ugotoviti njihove identitete. Organizatorji so namreč naredili vse, da  posamezniki, ostanejo anonimni, je bilo povedano na novinarski konferenci Sektorja za odnose z javnostmi, Generalne policijske uprave.

Kot poroča Večer bodo Šiška še danes privedli k preiskovalnemu sodniku, drugega pridržanega v današnji hišni preiskavi pa so izpustili na prostost.

Nad Šiškovim prijetjem so ogorčeni njegovi starši. Sramota za našo državo, da človeka, ki je domoljub od glave do pete, ki pozna našo zgodovino bolj kot jaz, ki sem včasih bila v prosveti, preganja, medtem ko nekateri drugi lahko počnejo kar hočejo, je dejala njegova mati.

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.