Policisti opravili hišno preiskavo pri človeku iz nasilnega četrtkovega protesta

slika je naključna / zajem zaslona, Top news

Policija pri osumljencu, ki se je udeležil četrtkovega protesta, ki je Ljubljano spremenilo v vojno območje, opravilo hišno preiskavo.

Policisti pri nasilnežu izvedli hišno preiskavo


[color-box color=”blue”] Ljubljanski kriminalisti so danes v povezavi z nasilnimi izgredi v četrtek, 5. novembra, na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 39-letnem osumljencu iz Ljubljane. Po neuradnih podatkih, katere razkriva portal Nova24 TV je preiskava potekala na domu protestnika s kriminalno preteklostjo Anisa Ličine. [/color-box]

Še vedno pa zbirajo obvestila zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja hujskanja k upiranju po prvem in drugem odstavku 302. člena KZ-1 in sodelovanja v skupini, ki prepreči uradni osebi uradno dejanje po prvem in drugem odstavku 301. člena KZ-1. O ugotovitvah bo obveščeno pristojno tožilstvo. Za prvo omenjeno kaznivo dejanje je najvišja zagrožena sankcija zaporna kazen do treh let, za drugo pa od šestih mesecev do treh let.

Posamezne skupine takrat središču Ljubljane niso upoštevale ukazov policije. Nekateri  so v policiste metali granitne kocke in druge predmete, uporabljali pa so tudi pirotehniko.

PM

VREME

Maribor
delno oblačno
95%
1km/h
30%
11°C
12°
10°
12°
Sat
12°
Sun
13°
Mon
14°
Tue
12°
Wed

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.