POMAGAJMO POPLAVLJENIM PODROČJEM! Tukaj so napotki, kako lahko pomagate Mariborčani

Tokratno neurje je Sloveniji prizadejalo veliko škodo, ki se je zaenkrat že ne da izmeriti, bo pa enormna. Poškodovani so številni domovi, infrastruktura in da bo sanacija škode dolgotrajna. Zato če le lahko POMAGAJTE!

Veliko ljudi, sploh tistih, ki te škode niso utrpeli se želi  vključiti z različnimi oblikami pomoči za posameznike in družine in na ta način razbremeniti stisko ljudi. 

Vse, ki ste pripravljeni pomagati obveščamo, da se obrnite na štabe civilne zaščite na ogroženih območjih, ali na lokalna gasilska društva, ki so v navezavi z poveljniki gasilskih društev iz ogroženih območij. Delo, sanacija, mora potekati usklajeno in varno. Prav tako mora biti usklajeno zbiranje pomoči, tako finančne kot materialne. V ta namen in v namen, da ne nastane kaos tudi s tega področja vam pošiljamo nekatere kontakte, kam se obrniti v primeru ko želite pomagati v Mariboru:

V MARIBORU LAHKO ŠE VEDNO DONIRATE RAZNE POTREBŠČINE. AKCIJA PORTALA E-MARIBOR.SI IN PODJETJA P..R. AVTOMOBILI ŠE TRAJA. DONATORSKE POTREBŠČINE LAHKO DOSTAVITE NA NASLOV: AVTOMOBILI P.R., PE MELJSKA CESTA 21, 2000 MARIBOR, MED 8:00 IN 17:00 URO.

Zbiramo: flaširane vode 0.5l in 1.5 LITRA, pripomočke za osebno higieno (šamponi, zobne ščetke, toaletni papir, vlažilni robčki,,vsa živila, ki imajo daljši rok uporabe in POMEMBNO: zbira se izključno hrana, ki je ni potrebno kuhat ali pogrevati! Torej konzerve, paštete, kosmiči, kruh, mleko, sokovi, hrana za dojenčke, frutabele, proteinske ploščice… (konzervirana hrana, za katero ni potrebna hramba v hladilniku),instant kava, energijske pijače, plastični kozarci, sadni sokovi, slani program (čipsi, preste…), vitaminski napitki ali vode,  škornji različni velikosti, lopate, vedra za odnašanje vode/materiala, širše industrijske metle,  čistila, razkužila in podobno.

Če želite pomagati, lahko pokličete Civilno zaščito Maribor tel. 02/2201 707

Država je prav tako objavila poziv, da vsi, ki bi lahko pomagali pri nastanitvah ljudi ter z mehanizacijo ali delovno silo, pošljite svojo ponudbo na spletni naslov uprave za zaščito in reševanje [email protected]. Vse ponudbe bodo evidentirali in jih po potrebi uporabili.

Pri Slovenski karitas iščejo prostovoljce za pomoč pri čiščenju poplavljenih domov, podpori pri odpravljanju škode, ki so jo povzročila neurja in poplave, in pomoč z zagotavljanjem temeljnih potrebščin, kot so hrana in oblačila, kjer je to potrebno. Za pomoč kot prostovoljci se lahko prijavite preko tega spletnega obrazca.

Svoj prispevek pa lahko prispevate tudi s SMS sporočilom KARITAS5 na 1919 in prispevate 5 EUR ali KARITAS10 na 1919 in prispevate 10 EUR za prizadete v neurjih.

 

Če želite pomagati, lahko ispolnete tudi obrazec na spletni strani “Poplave 2023

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.