Ponovno na prvem mestu! Mariborčanka Ilka Štuhec najboljša tudi v superveleslalomu

slika: twitter Ilke Štuhec

Slovenija že drugič zapored slavi. Vse ni bilo tako brezhibno in gladko kot v torek, je pa bilo zelo dramatično in v igri stotink se je lahko fenomenalna Štajerka veselila devete zmage v karieri, tretje v superveleslalomu. Uspeh je še toliko večji, saj je v spodnjem delu naredila večjo napako, ki pa na srečo ni bila usodna. so zapisali na portalu MMC.

Štuhčeva je bila za pet stotink hitrejša od Nicole Schmidhofer in Tine Weirather, četrta Jasmine Flury je zaostala za šest stotink. Znotraj sekunde zaostanka je končalo kar 17 smučark.

Kljub napaki v spodnjem delu, ji je uspelo
Slovenska šampionka je nastopila enajsta in po najhitrejših vmesnih časih z vrha izrinila do takrat vodilni Weiratherjevo in Schmidhoferjevo. V zgornejm delu si je nabrala 39 stotink zaloge, ki se je po napaki dodobra stopila, a je ciljno črto vseeno prečkala v “zelenem”. Slovenske navijače je najbolj stisnilo ob nastopu Fluryjeve, ki je imela na zadnjem vmesnem času dve stotinki prednosti in najboljšo hitrost, vendar je za las ostala brez stopničk. Ko je v cilj na 6. mestu s številko 29 prišla še Francesca Marsaglia, ki je pred tem imela solidne vmesne čase, je napočil čas za slovensko slavje, so zapisali na portalu nacionalne televizije.

Prve tri smučarke:

Končni vrstni red:          
 1. I. ŠTUHEC     SLO  1:31,87
 2. N. SCHMIDHOFER   AVT   +0,05
 . T. WEIRATHER    LIE    0,05

MZ

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.