Poslanka Grgurevič, spet delala sceno v parlamentu. Hoivik ji je povedal svoje!

Lena Grgurevič, zajem slike RTV

Mariborska poslanka, ki ne more biti vzor mestu od koder prihaja, je včeraj poskrbela za vnovični incident v Državnem zboru. Ona bi rada iz parlamenta odstranila prav vse, ki ji niso všeč. Ji je pa mladi Andrej Hoivik, poslanec SDS, povedal svoje.


Kultura pa taka. Tudi danes s svojimi izpadi v parlamentu ni bila tiho mariborska poslanka Lena Grgurevič, ki je mestu od koder prihaja bolj sramota kot, kaj drugega.

Poslanci so na današnji izredni seji obravnavali predlog novele zakona o parlamentarni preiskavi, ki ga je v obravnavo predložila predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Tako je DZ sprejel le dopolnilo Svobode k predlogu novele zakona o parlamentarni preiskavi, po katerem DZ v primeru vložene zahteve do odločitve ustavnega sodišča glede ustavnosti akta o parlamentarni preiskavi ne more imenovati preiskovalne komisije.

Očitno razprava opozicije ni bila povšeči Leni Grgurevič, ki je s svojim “vreščanjem”, ponovno metala puščice v poslance SDS. “Sram vas je lahko za takšno početje. Čas bi bil, da se začnejo ljudje tega zavedati in da se takšna politika odstrani iz tega parlamenta,” je dejala Lena Grgurevič. 

A poslanki ni ostal dolžan Andrej Hoivik, mladi poslanec SDS. Tako je dejal: “Prej smo slišali s strani predsednice Odbora za pravosodje, da bi se moralo odstraniti iz parlamenta, nas, Slovensko demokratsko stranko, mene osebno, to je kršitev etičnega kodeksa, tako da prosim za javno opravičilo. Če pa tega kolegica Grgurevič ne bo naredila, pa želim, da izrečete opomin skladno s Poslovnikom, ker je kršila etični kodeks, kajti mene ne bo noben odstranjeval iz parlamenta, jaz sem izvoljen v Škofji Loki 1 z več tisoč glasovi in bom opravljal to funkcijo do prenehanja mandata ali pa oziroma do takrat, ko bom to želel ali bom odstopil ali pa pač drugače. Prosim za opravičilo, javno opravičilo meni osebno, če ne, v nasprotnem primeru pa zahtevam, predsedujoča, da gospe Grgurevič izrečete opomin.”

Le kdaj bo Lena Grgurevič nehala delati sramoto v Državnem zboru, da Mariborčani ne bomo zardevali. Sicer pa vsi čakamo, na dan, ko bo tudi Grgurevičeva s strani ljudstva (končno) odstranjena iz parlamenta.

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
68%
3.6km/h
75%
18°C
19°
16°
17°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.