Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!

Večina upravnih enot, za zdaj 39 od 58, bo v sredo zaostrila stavko do izpolnitve stavkovnih zahtev. O tem je Sindikat državnih organov Slovenije že obvestil ministrstvo za javno upravo. Do srede se število stavkajočih upravnih enotah zna še povečati.


Namesto, da bi vlada pristopila k pogajanjem z sindikatom, ti raje nalagajo nova navodila, kaj smejo upravne enote med stavko delati in česa ne. Ministrstvo za javno upravo je namreč objavilo razširjeni nabor nalog za upravne enote, ki bodo stavkale vsak dan. Tako je med drugim odločilo, da upravne enote izdajajo dokumente v vsakem primeru, ne le v nujnih primerih, kot je veljalo do sedaj v času stavke.

Do preklica bodo stavkale naslednje Podravske upravne enote: Maribor, Pesnica, Ruše, Ptuj, Slovenska Bistrica in Slovenske Konjice.

S tem je seveda prekršilo bistvo stavke, oziroma ne omogoča pravico do stavke. Predsednik sindikata  Frančišek Verk vladi odgovarja, da gre za zastraševanje in pritisk na zaposlene. 

Tu je seznam vseh stavkajočih Upravnih enot: Maribor, Ljubljana, Murska Sobota, Lendava, Gornja Radgona, Ormož, Pesnica, Ruše, Ptuj, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Celje, Žalec, Šentjur pri Celju, Šmarje pri Jelšah, Litija, Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi, Domžale, Kamnik, Koper, Kočevje, Postojna, Metlika, Logatec, Trebnje, Krško, Novo mesto, Radovljica, Kranj, Izola, Brežice, Tržič, Ilirska Bistrica, Idrija in Sevnica.

Kako bo od srede dalje izgledal dan na upravni enoti Maribor, vas bomo sproti obveščali.

 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
60%
1km/h
75%
19°C
21°
17°
18°
Sun
12°
Mon
13°
Tue
13°
Wed
12°
Thu

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.