Poslovila se je Aleksandra Hoivik, sobojevnica iz osamosvojitvene slovenske skupščine!

Aleksandra Hoivik

Dober mesec dni pred 70-rojstnim dnevom se je poslovila Aleksandra Hoivik, nekdanja poslanka Zelenih in soustanoviteljica Demosa v Škofji Loki, je na twiterju objavil predsednik SDS Janez Janša.

Kot kandidatka je sodelovala na prvih demokratičnih volitvah v Sloveniji, kjer je bila na listi stranke Zelenih Slovenije izvoljena in kot poslanka delovala v letih 1990 do 1992. Pozneje je bila zaposlena tudi na Ministrstvu za notranje zadeve. 

“Poslovila se je naša sobojevnica iz osamosvojitvene slovenske skupščine 1990-92 Aleksandra Hoivik. Poslanka Zelenih in soustanoviteljica Demosa v Škofji Loki. Vedno v akciji za sočloveka in za Slovenijo. . Eden odločilnih glasov za ključne osamosvojitvene zakone. Zbogom,” je na twitterju zapisal Janez Janša.

Aleksandra je bila tudi mama poslanca SDS Andreja Hoivika! Družini v imenu našega portala izrekamo iskreno sožalje!

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.