POTRJENO! Svetlana Makarovič je res prejela 8000 evrov od Prešernove nagrade

Svetlana Makarovič
Svetlana Makarović, Foto: STA/Nova24TV

Na našem portalu smo že pisali o tem, da je ministrica za kulturo Asta Vrečko odobrila izplačilo 8000 evrov, katero je prejela Svetlana Makarovič, zaradi Prešernove nagrade. 


Izbruh afere v zvezi s spolnimi zlorabami Marka Rupnika je namreč Svetlani Makarovič ponudil izgovor za zahtevo, da bi ji Republika Slovenija ponovno podelila nagrado, ki jo je sama zavrnila in ji ni bila nikoli odvzeta. Je pa Svetlani Makarovič zadišal tudi denar. oskrbnina v domu starejših so namreč vse dražje.

Sedaj je tudi uradno. Svetlani Makarovič je bila denarna nagrada, ki jo je prejela leta 2000 kot del Prešernove nagrade za življenjsko delo in jo je umetnica zavrnila, nakazana 16. junija − v višini 8.346 evrov. Znesek, ki ji je bil nakazan, je preračunan iz takratnih tolarjev v evre, obresti niso prištete, so za Siol.net, pojasnili na ministrstvu za kulturo.

Pod izgovorom Prešernove nagrade, je torej Makarovičeva dobila nagrado za vso sovražnost proti Janezu Janši in stranki SDS? 

VREME

Maribor
pretežno oblačno
52%
1.5km/h
75%
23°C
24°
20°
22°
Mon
16°
Tue
13°
Wed
13°
Thu
14°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.