Povzemamo: zakaj je v Mariboru zmagal Saša Arsenovič?

slika: FB profil Saše Arsenoviča

Odgovor na vprašanje zakaj je zmagal Saša Arsenovič je v bistvu preprost. Zato, ker je imel po eni strani silovito in brezkompromisno podporo lokalnih in večinskih državnih medijev, finančno izrazito bogato volilno kampanjo, tudi po zaslugi t.i. “globoke države”, po drugi strani pa zaradi reminiscence na “mariborsko ljudsko vstajo”, ki je leta 2012 oziroma 2013 odnesla Franca Kanglerja, ter močne, legitimne in razumljive želje Maribora po spremembah zaradi ponesrečene županske vladavine vstajniškega župana Andreja Fištravca, piše portal Požareport.

Neverjetno navijanje medijev za Arsenoviča, najbolj nesporno dokazuje poročanje časopisa Večer – po vstopu Arsenoviča v volilno kampanjo (sicer naj bi za izbranko časopisa Večer obveljala poslanka in mariborska mestna svetnica Lidija Divjak Mirnik), ali pač SMS-sporočila, ki jih je po izbruhu afere “fingerfood” direktorskim kolegom drugih medijev pošiljal Marko Kolbl, lastnik Radia Center in direktor Europlakata, češ, prosim, “ne nabijajte Sašota”.

Zanimivo je, da je Večer pred leti navijal za Borisa Soviča, potem celo za Franca Kanglerja (ko je Kangler leta 2006 kandidiral proti Gregorju Pivcu, županskemu kandidatu SDS) in seveda za Fištravca – proti Kanglerju. Kako se je končalo z vsemi temi “Večerovimi” župani pa vemo vsi.

Več si lahko preberete na portalu: Požareport

MZ

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
93%
16%
14°C
15°
13°
13°
Mon
16°
Tue
17°
Wed
20°
Thu
20°
Fri

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.