POZOR! Če vam delodajalec ne bo izplačal dodatka bo visoko kaznovan!

Vir: Pixabay

Delavci v gospodarskem sektorju, ki so v času epidemije na delovnih mestih ali stoodstotno opravljajo delo od doma in njihova plača ne presega trikratnika minimalne plače, so v skladu z interventnim zakonom upravičeni do izplačila neobdavčenega mesečnega dodatka v višini 200 evrov.

Delodajalcu grozi globa, če ne izplača dodatka

A se zatika, ker ga nekateri delodajalci ne želijo izplačati. Poleg dodatka bo oziroma je država delodajalce za delavce, ki v času epidemije delajo, oprostila plačila prispevkov za Zpiz, kar pomeni, da jim izplačilo kriznega dodatka ne bo povzročalo dodatnih finančnih bremen. Izplačilo dodatka je za delodajalce sicer zavezujoče, v nasprotnem primeru jih lahko doleti globa.

Če delodajalec ne izplača dodatka, ga lahko doleti globa v višini od 3000 do 20.000 evrov, so povedali na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Nekateri so dodatek recimo že izplačali. V Perutnini Ptuj so pojasnili, da se bodo držali zakona in krizni dodatek v znesku, kot je predpisan, za marec in april izplačali. Prav naj bi dodatek izplačali tudi v Henklu, tudi iz Mercatorja  so sporočili, da je uprava odločitev o izplačilu tako imenovanega kriznega dodatka sodelavcem sprejela že pred uveljavitvijo interventnega zakona.

MG


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
71%
4.1km/h
75%
9°C
11°
8°
9°
Fri
9°
Sat
5°
Sun
6°
Mon
8°
Tue

TWEET DNEVA

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.