Še pomnite tovariš Šarec? Kako in koliko je Marjan Šarec “kasiral” za svoj nastop v vlogi Serpentinška?

burkež marjan šarec
Serpentinšek, slika twitter

Pisalo se je leto 2007. Mlad in nadebuden humorist je začel obiskovati odre koncertov in veselic. V svojem nastopu se je večkrat obregnil ob ženske in ob tem upodabljal razne politike. Očitno je že takrat sanjal, da bi postal pravi predsednik.

Serpentinšek za 15 minut kar 800 evrov

Nekdanji kamniški župan Marjan Šarec je bil pred vstopom v politiko zelo znan imitator – in to v vseh pogledih, tudi denarno. Zaslovel je v oddajah Radio Ga Ga in Hri-bar, ki ju je vodil Sašo Hribar, kjer je med drugim imitiral Fidela Castra in Osamo bin Ladna. Toda še bolj zanimivi so bili njegovi liki slovenskih politikov, kot so Karl Erjavec, Jožef Školč, Janez Janša, Janez Drnovšek, imitiral je celo takratnega mariborskega nadškofa Franca Krambergerja, najbolj pa je zaslovel z likom gorenjskega kmeta Ivana Serpentinška, s katerim je nastopal v raznih narodno-zabavnih oddajah in na veselicah.

A njegovo pačenje na odrih seveda ni bilo poceni. Zanimanje za njegov nastop pa včasih tako veliko, da je ob vikendih moral celo večkrat na različne kraje. Enkrat naj bi Šarca najeli tudi v stranki DESUS, da je oponašal Karla Erjavca, a ob koncu nastopa je takratnega generalnega sekretarja Desusa Ljuba Jasniča skoraj kap, ko mu je Šarec povedal ceno za 15 minutni nastop. 800 evrov!!!

Ob tem se zastavlja vprašanje, koliko je Šarec računal za svoje nastope, kako je prejemal plačila zanje, je prejemal honorar ali imel status samostojnega podjetnika; kolikšne letne prihodke je imel od tega, ali je plačeval davke in kako je bilo to v skladu s pogodbo o zaposlitvi na RTV Slovenija. Zanimivo, da se Šarec niti ne spominja kakšne nastope je imel in koliko naj bi računal. Niti se ne spominja, ali je denar prejel na roke ali kako drugače. Avtor teh vrstic, pa vam zagotavlja, da je bila njegova cena za nastop večkrat odvisna tudi od tega, ali je šlo za plačilo na roke ali na račun.

V tistem času je Šarec sodeloval s prijateljico (spominjamo se je kot lepo Natašo) tisto, kateri naj bi obljubil službo na Sovi. Preko nje naj bi tudi “kasiral” za svoje nastope. Po eni strani bi bilo celo boljše, če bi ostal kar pri humorju, Vodenje vlade, kot smo ugotovili ni teater in ni igra. Je resno delo za sposobne ljudi.

M.G.


Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretežno oblačno
74%
2.6km/h
75%
-3°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA