Pozor delavci migranti! Za vstop v Avstrijo, potreben negativni test! Plačate ga sami!

šentilj-meja
Šentilj-meja, slika Maribor24

Avstrija zaradi vse večjih okužb z novim koronavirusaom zaostruje pogoje za vstop v državo, po novem negativen test obvezen tudi za delavce migrante. Kaj pravi novi odlok?

Zaostritev prehoda avstrijske meje

Avstrijski notranji minister Karl Nehammer je pred dnevi sporočil, da bo prvič tudi za dnevne migrante obvezen negativen izvid testa na novi koronavirus. Kot kaže, bo isto veljalo tudi za delavce migrante, ki so do zdaj sodili med izjeme, piše portal Maribor info.

Iz Sindikata delavcev migrantov Slovenije so sporočili, da je avstrijska vlada v sredo izdala odlok, ki določa, da je prehod meje tudi za čezmejne delavce migrante, možen samo z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ne sme biti starejši od sedem dni.

To so iz Sindikata delavcev migrantov Slovenije zapisali na svojem Facebook profilu: “Avstrijska vlada je danes izdala odlok, kateri določa, da je prehod meje tudi za čezmejne delavce migrante, možen samo z negativnim antigenskim (hitrim) ali molekularnim (PCR) testom ki ne sme biti starejši od 7 dni. Odlok določa, da stroške testiranja krijejo delavci sami!! Prav tako se čezmejni delavci enkrat tedensko, morajo za prehod meje registrirati preko spletnega portala. Odlok začne veljati v sredo 10.2. in velja za vse čezmejne delavce. Kateri testi bodo veljavni in ali bodo veljavni res samo avstrijski test in kako bo z osebami, ki so Covid pred kratkim preboleli, bomo poizkušali izvedeti jutri. Tega odlok namreč ne vsebuje.”

Zaostritev ob prehodu avstrijske meje spremljamo naprej…

PM

 

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
pretrgana oblačnost
75%
2.6km/h
20%
-4°C
-2°
-5°
-3°
Thu
-3°
Fri
-1°
Sat
1°
Sun
3°
Mon

ANKETA

Ali ste za to, da se odpravi obvezno plačevanje RTV prispevka?

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA