Pozor! Od polnoči dalje bosta dizel in bencin ponovno dražja

slika je simbolna

Očitno se nem pod to vlao obeta še veliko podražitev. S torkom se spreminjajo cene pogonskih goriv. Višje bodo tako cene bencina, dizelskega goriva kot kurilnega olja.

Pozor! Vse se draži! Za 50-litrski rezervoar 95-oktanskega bencina bo treba odšteti 70,6 evra, kar je 1,5 evra več kot trenutno. Tudi pri dizli bo podobno. Za 50-litrski rezervoar bo treba odšteti 71,60 evra, kar je 30 centov več. Za liter kurilnega olja bo v novem 14-dnevnem obdobju treba plačati 1,020 evra na liter. “Pri naročeni količini 1.000 litrov kurilnega olja bo potrošnik tako plačal 1.020 evrov (brez prevoza).

“Če ne bi regulirali cen NMB 95 in hkrati potrošnike oprostili plačila prispevka za obnovljive vire energije in soproizvodnjo toplote in elektrike, kjer smo upoštevali vse v preteklosti veljavne davke in prispevke, za liter NMB 95 bilo treba odšteti okoli 1,461 evra na liter. Potrošnik bi za 50 litrov plačal 73,05 evrov, kar pomeni, da pri 50-litrskem tanku pri točenju NMB 95 potrošnik privarčuje 2,45 evra,”.

slika je simbolna

Od polnoči se bosta podražila tako bencin kot dizel. Cena litra dizla zunaj avtocest bo višja za 0,6 centa in bo znašala 1,432 evra, cena bencina pa bo višja za 3 cente in bo znašala 1,412 evra za liter.

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.