Pozor, pozor, policija pripravlja poostren nadzor! Kdaj v Mariboru?

slika je simbolna

Poostren nadzor nad uporabo mobilnih  telefonov med vožnjo

V  času  od  14. do 27. januarja 2019 poteka nacionalna akcija o nevarnosti uporabe  mobilnih  telefonov med vožnjo “Mobilni telefoni v prometu”, ki jo koordinira  Javna  agencija  RS  za  varnost  prometa, pod skupnim sloganom “Vozimo  pametno!”.  Gre  za  interdisciplinarno  akcijo  v  kateri,  poleg različnih subjektov, sodeluje tudi Policija.

Nacionalna akcija ima opredeljena dva cilja:
– zmanjšati stopnjo uporabe mobilnega telefona med vožnjo;
–  povečati  stopnjo  zavedanja  voznikov  in  voznic  o nevarnosti uporabe
mobilnega telefona med vožnjo.

Mariborčani, pozor v torek 22. januarja!

V  času akcije bomo tudi na območju PU Maribor bistveno povečali nadzor nad
uporabo  mobilnih  telefonov  med  vožnjo. Zraven tega bomo v torek, 22. 1.2019,  med  7.  in 14. uro izvedli obsežen poostren nadzor s tega področja. Nadzor bomo izvajali na območju celotne Policijske uprave Maribor. Sporočajo iz PU Maribor.

Na področju uporabe mobilnih telefonov med vožnjo so policisti v obdobju januar-december 2018 ugotovili 3.528 (4.600) ali 23 % manj kršitev kot v letu 2017. Kljub temu ugotavljamo, da še vedno izredno veliko voznikov med vožnjo nepravilno uporablja mobilne telefone. Previdnost zato ne bo odveč.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.