Prve kazni za uboj na mariborski tržnici

slika je simbolna

Izmed sedmerice, obdolžene nasilništva pri tragičnem pretepu na mariborski tržnici januarja letos, sta dva priznala krivdo. Ostalih pet se je izreklo, da krivde ne priznavajo, tako da se bo zoper njih začel sodni proces. Je zapisal portal Maribor24.

Na predobravnavnem naroku na mariborskem okrajnem sodišču sta krivdo priznala Davor Hrgić in Danijel Polše. Prvemu je sodišče izreklo pogojno kazen pet mesecev in 15 dni zapora s preizkusno dobo dveh let, drugi pa se je s tožilstvom pogodil za kazen sedem mesecev zapora, ki jo bo odslužil z delom v splošno korist.

Sergej Mirjanić, Zoran Žilarević, Goran Mlakar, Matej Grenko in Darko Radović so krivdo odločno zanikali. Tožilka jim očita, da so 7. januarja letos okoli 5.30 pretepali skupino petih posameznikov ter jih spravljali v podrejen položaj. V primeru, da bodo spoznani za krive, jim grozi zapor do treh let.

Sedmerica naj bi bila obdolžena nasilništva

Omenjeno sedmerico je tožilstvo obdolžilo nasilništva, ker so sodelovali v pretepu. V dogodku je bil eden od vpletenih zaboden in je kasneje v bolnišnici umrl. Odgovornost za njegovo smrt so kriminalisti pripisali osmemu, Vladimirju Bodiroži iz Žalca, proti kateremu pa kazenski postopek še ni stekel, ker sodišče po pisanju Večera še ni odločilo o zahtevi tožilstva za uvedbo sodne preiskave zoper njega.

M.G.

Facebook
Twitter
LinkedIn

VREME

Maribor
jasno
60%
3.6km/h
0%
32°C
34°
29°
29°
Wed
20°
Thu
21°
Fri
17°
Sat
16°
Sun

ANKETA

Koga bi raje podprli za predsednika Slovenije?

  • Rezultati

Loading ... Loading ...

TWEET DNEVA