Pozor! Prihaja nov paket državne pomoči! Preverite!

slika je simbolna

Časnik Dnevnik danes piše, da je v osnutku PKP7 predviden poleg ostalega tudi dodatek upokojencem do 300 evrov ter zamrznitev minimalne plače.

Novi ukrepi državne pomoči v PKP 7


Ukrep pomoči upokojencem je pretekli teden v parlamentu napovedal že predsednik vlade Janez Janša, ko je dejal, da je epidemija hudo prizadela sto tisoče upokojencev ter da ti še bolj kot spomladi čutijo pritiske draginje.

Ena možnost je, da bi trenutno višino minimalne plače ohranili do konca leta 2021, druga predvideva trimesečni odlog, nato pa bi do konca septembra razliko med obstoječo in zvišano minimalno plačo subvencionirala država. Poleg tega bi s PKP7 v trajni ukrep preoblikovali začasni ukrep iz PKP6, ki prinaša izenačitev pomoči za verske uslužbence s pomočjo za samozaposlene v kulturi. To pomeni, da bi bili prispevki verskih uslužbencev tudi po epidemiji kriti iz proračuna, po PKP7 pa bi jim za čas epidemije dodelili tudi mesečni temeljni dohodek v višini 700 evrov.

Dogodke, kot so sejmi in razstave, bi po novem lahko izvajali ob upoštevanju navodil NIJZ ter tako, da bi za vse udeležence zagotovili testiranje s hitrimi antigenskimi testi. Predvidevajo tudi sofinanciranje hitrih testov – samozaposleni podjetniki bi denimo lahko na zaposlenega prejeli pomoč v višini 40 evrov, piše Žurnal24.

O nadaljnjih korakih novega PKP 7 bomo še poročali!

PM

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

izbrano za vas

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.