POZOR! Tržaška bo zaprta za dva meseca

Od ponedeljka 26.3.2018 se bo zaprla Tržaška cesta od Lidla pa do glavnega križišča z ulico Proletarskih brigad, torej pred starim Mercator centrom. Vzrok je preplastitev celotne asfaltne površine. Odstranjevali bodo vse asfaltne sloje in dotrajano cementno stabilizacijo, sledila bo tudi zamenjava tampona. Vgrajeno bo do 20 centimetrov tampona ter preplastitev s kar tremi sloji asfalta: nosilna plast debeline 8 centimetrov, vezna polimerna asfaltna plast debeline 6 centimetrov ter zaključna plast polimernega asfalta v debeline 4 centimetrov, kar lahko skupaj pomeni 18 centimetrov asfalta. Potekala bo tudi zamenjava večine robnikov na celotni trasi.


Dela bi naj trajala 60 dni, kot je tudi rok za izdelavo. Torej bi naj bila končana do 31. aprila. Na razpis je bilo prijavljenih 5 podjetij, med katerimi je bil najugodnejši in najcenejši ponudnik podjetje Asfalti Ptuj, ki je dobil 506.171€.

Pri tem seje porajalo vprašanje, zakaj ni bil ta del ceste obnovljen že lani, ko se je obnavljalo križišče na Tržaški cesti. Kot razlog se navaja dejstvo, da je bila ta prekategorizirana v državno cesto šele letos. Kar je znižalo ceno investicije na kvadratni meter za 10%, tako da je bila ugodnejša za obnovitev šele letos.

Glede prerazporeditve prometa pa je potrebno vedeti, da bo ta potekala v dveh fazah. Prva fazi obsega popolno zaporo smeri Hoče – Center, obvoz bo potekal po Ulici Eve Lovše ter po Jadranski cesti, v smeri Tezna pa po Beloruski cesti. Hkrati bo v tej fazi delno zaprta smer Center – Hoče, kjer bo zaprt levi prometni pas. V drugi fazi bo potekala popolna zapora smeri Center – Hoče, z obvozom po Cesti proletarskih brigad, po Ljubljanski cesti ter Ulici Eve Lovše.

Zato se poskušajte izogniti prometnim konicam, če ste namenjeni skozi to prometno povezavo. Varno vožnjo!

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.