Epilog Sage o Zahoviću zaključen?

Zadeva z Zlatko Zahovićem se je umirila. Po dolgotrajnem medijskem „pompu“ je bil podan suspenz, s strani kluba  Posledica je bila neprijetna za novinarja Ekipe SN Dejana Mitrovića, saj je pričel dobivati grožnje na telefon in preko družbenih omrežij. Sam je izjavil naslednje:


 

“Dogodki, ki so se zvrstili po novinarski konferenci med Mariborom in Krškim, so me pripeljali do tega, da sem se moral za pomoč obrniti na policijo. Če sem prvih nekaj groženj, ki sem jih dobil na svoj telefon in elektronski naslov, še ignoriral ter jim nisem posvečal preveč pozornosti, so bile grožnje, ki so sledile, dovoljšen razlog za alarm. Še posebej, če vemo, kakšno mesto je Maribor, kako čustveno navijači dojemajo svoj klub in kakšen status ima pri njih športni direktor Zlatko Zahovič /. . ./ Sam bi še enkrat rad poudaril, da na novinarsko konferenco nisem prišel z namenom provociranja, prav tako še vedno trdim, da sem postavljal povsem legitimna vprašanja. Za izbruh gospoda Zahoviča, ki me je šokiral in vnovič odprl še nezaceljene rane, nisem kriv, še manj pa lahko razumem, da zdaj na moj naslov prihajajo še številne grožnje, bodisi direktno bodisi preko številnih kanalov, kot so različna družabna omrežja in forumi. Sam bi v vsakem drugem primeru vse skupaj enostavno ignoriral, a ker gre za tako občutljivo zadevo in ker sem na svojo veliko žalost pred kratkim na lastni koži spoznal, da prav nobene grožnje – naj se zdi še tako neverjetna – ne gre jemati zlahka, sem se odločil, da na vse skupaj opozorim pristojne organe.“

Ko še enkrat pogledamo izjavo Zlatka Zahovića, opazimo, da je največji kamen spotike prav namigovanje na smrt očeta od novinarja. To je Rado Mitrović, ki je umrl 4. oktobra v avtomobilu, pod streli Senada Softića. V ozadju je šlo po podatkih Policije za umor iz ljubusumja. Bivša žena Senada, naj bi imela po besedah obtoženca afero z Mitrovićem.

Torej zakaj je na novinarski konferenci športni direktor NK Maribor to tragedijo? Zakaj se je potem vsul medijski plaz, brez da bi se dejansko pojasnilo ozadje te tragedije? Kako to, da se ni definiralo pojasnilo Zahovića, ko je omenil, da ščiti svojo familijo in jo ima rad? Zakaj se ne izpostavljajo dejanske provokacije novinarja Ekipe SN, kot na primer:

Vase zagledani egocentriki, ki mislijo, da so popili vse znanje tega sveta. Samostoječi šerifi, ki mislijo, da mora biti vse po njihovem, da so ljudje njihova lastnina, s katero lahko ravnajo, kakor si zaželijo. Tisti, ki jim ni nič sveto in ki so pripravljeni iti za ceno uspeha prek vseh trupel. Posebneži, kakršen je recimo predsednik Palerma Maurizio Zamparini. Ali pa Zdravko Mamić (kako ironično), človek, po katerem se zgleduje in ki ga tako zelo spoštuje tretji s tega seznama, glavni junak te kolumne Zlatko Zahović„. (iz članka Dejana Mitrovića: Šerif Zlatko in njegova pravila, 02.03.2016)

To so vprašanja, na katere verjetno ne bo odgovorov, saj se medijski prah prej ali slej poleže – medijski psi lajajo in karavana gre dalje.

L.M.

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.