Pozor! V domovih za starejše čakajo oskrbovance nove podražitve?

Dom Danice Vogrinec

Julija so nekateri domovi že dvignili oskrbnine, utegne pa se zgoditi, da bi sledila nova podražitev.

 

Očitno se je Golobovim skisalo. Direktorji domov za starejše opozarjajo, da trenutno financiranje ne zadošča za pokritje stroškov, kjub temu vlada ne bo pomagala pri pokritju stroškov. Maljevac, ki je  junija obljubljal, da imajo na ministrstvu “nekaj rešitev” za nastalo stanje je očitno požrl besedo. 

Kot piše portal N1, če rešitev ne bo, je novi dvig oskrbnin, neizbežen

 

Vsako leto marca sicer poteka redna uskladitev cen v domovih, izredna uskladitev pa je mogoča, če rast stroškov v obdobju od zadnje uskladitve vpliva na povečanje cene za več kot 3 odstotke oziroma če se stroški dela spremenijo za več kot 1,5 odstotka po zadnji uskladitvi. Izredno uskladitev pa mora potrditi ministrstvo, a dvomimo da bi privolilo v to.

Direktorji domov za starejše so tako pred zelo težkim izzivom.  Do kdaj še?

Avtomobili P.R.
Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.