Prava mala vojna znotraj stranke SD, zaradi župana Emila Rojca!

Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc,
Župan Ilirske Bistrice, Emil Rojc, Slika: Nova24TV

Župan Ilirske Bistrice Emil Rojc je že dolgo trn v peti matični stranki SD, saj odkrito nasprotuje ilegalnim migracijah, s katerimi se vsakodnevno sooča v svoji občini, hkrati pa pohvali tudi sedanjo vlado, ki je probleme sposobna reševati.

Odbor SD na da župana Emila Rojca

V stranki SD nasprotujejo razmišljanju župana Ilirske Bistrice. Očitno je potrebno v stranki razmišljati le tako, kot pravi njihova vodja Tanja Fajon. Mladi forum Socialnih demokratov namreč predlaga izključitev župana Emila Rojca iz stranke. A občinski odbor Ilirska Bistrica župana ne da.

Občinska organizacija Ilirska Bistrica v sklepu navaja, da je predlog izključitve župana Emila Rojca s strani Mladega Foruma SD, postopkovno napačen. Kot prvo navajajo, da je dokument podmladka SD brez glave v dokumentu. Kot pravijo iz dopisa ni razvidno, kdo je dokument poslal, niti ni razvidno, komu je namenjen. Menijo, da je dopis za nadzorni odbor brezpredmeten. V nadaljevanju opozarjajo, da dopis ni bil podpisan in je po njihovem mnenju brezpredmeten kos papirja na osnovi katerega nadzorni odbor ne more pričeti postopka izključitve. Sklepajo, da je nadzorni odbor pričel postopek na osnovi neverodostojnega dokumenta, kar je v nasprotju s tretjim odstavkom 9. člena statuta SD. V nadaljevanju so obrazložili, da je v enem dokumentu naveden predlog izključitve.

Mladi forum SD, ki gre vse bolj po stopinjah Tanje Fajon je za župana Rojca, ko je protestiral proti registracijsko sprejemnem centru za migrante v Ilirski Bistrici zapisal: “Župan, ki naj bi bil član socialnih demokratov in se ima za socialdemokrata, organizira fašistoidno zborovanje.”

Takšna pokoritev članov, ki ne pihajo v isti rog, kot njihova “velika” voditeljica izhaja še iz časov komunizma. Pa saj so člani SD tako in tako ponosni nasledniki komunistov. Samo časi so drugi.

PM

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.