Preberite si ta zapis. Zakaj nikoli več ne pokličem policije?

Slika: policija

Z zanimanjem smo prebrali zapis, ki kroži na družbenih omrežjih in odgovor na vprašanje zakaj nekateri nikoli več nebi poklicali policije?

To je zapis zaskrbljenega Slovenca:

V naši okolici, Vižmarje – Ljubljana, imamo človeka s tremi velikimi psi, ki že več, kot tri leta napadajo, vznemirjajo in renčijo na mimoidoče. Psi so spuščeni, brez nadzora. Večkrat videni, ko gre lastnik s traktorjem po Tacenski cesti navzdol, psi pa za njim po cesti ali pločniku.

Zaskrbljeni prebivalec Vižmarij nadaljuje: Danes, po več, kot treh letih mi je prekipelo, ko sta 2 od teh 3 psov (morda tretji pes ni več živ), napadla mene in mojega psa. Z brcanjem in glasnim vpitjem nekako pridem do bližnje trgovine, ki je oddaljena približno 100m. V trgovini povem, da so me napadla psa in mi mlada deklica na blagajni pove, da so tudi njo napadli zjutraj, ko je šla na delo.

Pridem domov in takoj poklicem na anonimno številko policije 080 1200 Dobim odgovor, da moram poklicati 1!3, kjer sledi prijava incidenta. Poklicem torej 113, povem kaj se dogaja že nekaj let, povem kdo sem, kje sem.

Čez približno eno uro in pol prideta 2 policaja, zelo prijazna! Zahtevata moje podatke, povabim ju v stanovanje. Mlajši začne pisati zapisnik, kje, kdaj, kako se je napad zgodil in zahteva tudi mojo osebno izkaznico. Ponovno  povem,, da imamo z sosedovimi psi probleme že več, kot tri leta in zakaj jemlje moje podatke, zakaj ne ukrepata proti sosedu?

Policajema postavim nedvoumno vprašanje: “Kaj, če ima ta nas sosed, z spuščenimi psi, zveze na policiji in bo izvedel za mojo prijavo in tudi nisem edina oseba edina oseba, ki te izpade psov prijavljam?

Pa mi policista odgovorita: “Ja, v kolikor podpišete ta današnji zapisnik, smo mi dolžni obvestiti kršitelja” (lastnika teh psov!), kdo je prijavitelj. A sem v tem trenutku, sem iz mize potegnil zapisnik, ki ga je pisal mlajši policist, in ga zmečkal!!

In odgovor starejšega policista:
“Mi, lastniku teh napadalnih psov, lahko le napišemo 200 evrov za prekršek. Dajte povedati ljudem, da čim večkrat kličejo, pa se bo lastik naveličal plačevati po 200 evrov.”

Pri tem pa se poraja tudi vprašanje. Zakaj obstaja anonimna telefonska številka policije, če mora prijavitelj poklicati številko 113?

Facebook
Twitter
LinkedIn

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Strinjam se Več

Obvestilo o piškotkih.

Blokiranje oglasov

Podprite nas tako, da onemogočite razširitve za blokiranje oglasov za naše spletno mesto v svojih brskalnikih in/ali antivirusnih programih.